YOZGAT / YENİFAKILI - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Adres
YAZLAK MAH. HASTANE CAD. MEHMET AKIF ERSOY ORTAOKULU BLOK NO: 23 YENİFAKILI / YOZGAT
Vizyon
4 yıllık eğitim sonunda; kültürlü, bilgili ve bilgiyi kullanabilen, sosyal, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu´nda belirtilen amaçlara ulaşmış çağdaş ve ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNİ özümsemiş insan yetiştirmek.Orta öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmak, sosyal insan olmanın gerektirdiği tüm alışkanlıkları davranış haline getirmek.
Misyon
Yaşamayı, hayatı, insanları, doğayı seven ve koruyan, dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen, bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan, öğrenme isteği kazanmış, üst düzeyde öğrenme isteği duyan, özgür düşünen, kendine güvenen, sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren, güzel sanatları seven, yaşamın içindeki güzellikleri güzel sanatlarda bulan ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR...
Başarılar
Okulumuz ilçedeki çoğu etkinlik ve yarışmada 1. olmuştur. Akademik olarak ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında; 3 Fen Lisesi 2 Anadolu İmam-Hatip 1 Özel Okul 1 Sosyal Bilimler Lisesi 14 Anadolu Lisesi 5 Çok Programlı Lise kazandırmıştır.
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim.
Bütün Sınıflarımız İçin 08:30 - 15:20
Ulaşım
İlçe Merkezinde ulaşım aracına gerek görülmemektedir. İlçe içinde her yere yaya olarak gidilebilmektedir.
Taşımalı sistem
İlçe Merkezi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezinde yer almakta. Yozgat Merkeze 110 Km. Nevşehir Merkeze 90 Km. Kayseri Merkeze 80 Km. Boğazlıyana 20 Km. Kozaklıya 17 Km.
İlçe bazlı futbol, voleybol turnuvalarında derecelerimiz vardır.
TÜBİTAK BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları
LGS EV ZİYARETLERİ, OKUL ZİYARETLERİ, OKUMA SAATLERİ, KARİYER GÜNLERİ, HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR, KAHVALTI ETKİNLİKLERİ YAPILMAKTADIR.